Hollanda Vatandaşlığı
Hollanda ülkesinde ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlara belirli şartlar sağlanıyor ise vatandaşlık hakkı verebilmektedir. Bazı durumlarda belirli şartların sağlanması sizin vatandaşlık alabileceğinizin kesin olduğu anlamına gelmemektedir. Hollanda’nın belirlediği şartlar; başvuru yapacak kişinin en az 5 yıl boyunca Hollanda’da ikamet ediyor ve bu süre zarfı içinde sigortalı bir işte çalışıyor olması, kişi 3 yıldır Hollanda’da ikamet ediyor ve 3 yıldır bir Hollanda vatandaşıyla evliliği bulunuyorsa 5 yıllık süreyi beklemede 3 yılın sonunda başvuruda bulunabilir. Belirli şartlarla elde ettiğiniz oturum hakkınızı bu 5 yıllık sürede doğru ve uygun biçimde kullanmış olmalısınız. Sicilinizi etkileyecek herhangi bir suça karışmış olmamalısınız. Vatandaşlık hakkı kazanmak için gereken bir diğer şart ise A2 seviyede dil bilgisine sahip olunmasıdır. Bunu bir sertifikayla belgelemeniz ve başvuru sırasında ibraz etmeniz gerekmektedir.
Eğer kişi herhangi bir sebeple Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından atılmış ise bu kişi başvuruda bulunamaz. Bazı durumlarda dil yeterliliği ibraz etmenize gerek yoktur. Bunun şartı ise; eğer eşiniz Hollanda vatandaşı ve en az 15 senedir Hollanda’da ikamet ediyorsa 3 yıllık evliliğinizin ardından başvuru yapmalısınız. Bunun yanında en az 3 senedir Hollanda’da çalışıyor olmanız ve masraflarınızı kendiniz karşılıyor olmanız gerekmektedir.
Hollanda vatandaşlığı için başvurularınızı Hollanda’da ikamet ettiğiniz yerin belediyesine yapabilirsiniz. Başvurunuz uygun görüldüğü takdirde belediye bunu Hollanda Göçmen ve Vatandaşlık Dairesine bildirir. Eğer Hollanda Göçmen ve Vatandaşlık Dairesi başvurunuzu onaylarsa, başvuru sahibi Hollanda vatandaşlığına geçiş törenine tarafına iletilen bir davetiye ile çağırılır. Bu törene katılım zorunludur. Törende ülkeye bağlılık yemini etmeniz gerekmektedir. Yemin ile birlikte vatandaşlık sahibi olursunuz ve vatandaşlık ile elde ettiğiniz vatandaşlık kartınız ikamet etmekte olduğunuz yerin belediyesinden isteyebilirsiniz. Eğer vatandaşlık başvurunuz reddedildiyse, bu konuyla ilgili bir itiraz hakkınız bulunmaktadır. Bu itirazı bir avukat yardımıyla Hollanda Göçmen ve Vatandaşlık Dairesine bildirmelisiniz.
Ana Menü
- Hollanda Konsolosluğu
- Ankara Büyükelçiliği
- İstanbul Başkonsolosluğu
- Antalya Fahri Konsolosluğu
- İzmir Fahri Konsolosluğu
- Marmaris Fahri Konsoloslugu
- Gaziantep Fahri Konsolosluğu
- Konsolosluk İşlemleri
- Konsolosluk Görev Bölgeleri
- Hollanda Vizesi
- Hollanda Turistik Vize
- Hollanda Ticari Vize
- Hollanda Aile Ziyareti Vizesi
- Hollanda Transit Vize
- Seyahat Sağlık Sigortası
- Hollanda Vize Başvuru Formu
- Türkiye'de Oturum ve Çalışma İzni
- Hollanda Vatandaşlığı
- Hollanda Aile Birleşimi
- Oturum ve Çalışma
- Türkiye Oturum İzni
- Türkiye Vizesi
- Türkiye Çalışma İzni
- Türkiye Aile Birleşimi
- Türkiye'de Üniversite Eğitimi
- Türkiye Vatandaşlığı
- Hakkımızda